• wandelen paxos
  • wandelroutes paxi
  • paxoi wandelen
  • paxoi wandelen

Wandelen op Paxos

Wandel- en natuurliefhebbers zijn op Paxos aan het juiste adres. Wandelen is de beste manier om het schitterende Paxos te ontdekken en kennis te maken met de gastvrije bewoners. Er heerst een relaxte sfeer, het eiland is relatief klein, dus er is weinig kans om te verdwalen zelfs zonder wandelroutes.

De indrukwekkende kustlijn, het groene binnenland met oude ezelspaadjes en trappetjes, kleine gehuchtjes en dorpjes vol kleurige bloemen maken Paxos tot een perfect wandelgebied.

Een netwerk van eindeloze paden loopt tussen de olijfbomen en cipressen door en talloze oude, smalle geitenpaadjes (tussen stenen muurtjes) eindigen bij oude of verlaten dorpjes, ruïnes, waterreservoirs of kerkjes.

Paxos wordt ook een steeds populairdere bestemming onder vogelaars. Neem een verrekijker mee op de wandelingen en u zult o.a. wielewalen, gorzen, buizerds, valken en haviken zien. Niet alleen de wandelingen door de eindeloze olijfboomgaarden en langs wijngaarden zijn de moeite waard, ook de dramatische westkust met de kliffen van Eremitis en de wandelroutes langs de kust bieden adembenemende vergezichten. 

Het is ook leuk een wandelcombinatie Corfu en Paxos te maken.