• Zeilen
  • Duiken
  • Vissen
  • Snorkelen

sportlief en actief op paxos

Sportief gezien zijn er verschillende mogelijkheden op Paxos. Aan een aantal stranden kunnen watersporten worden beoefend. Er zijn mogelijkheden om te duiken, o.a. in holen en bij een oud scheepswrak.

Waterski en surfen: aan de stranden van o.a. Lakka en Mongonisi.

Zeilvakantie: flottieljezeilen of bare boat vanaf Corfu naar o.a. Gaios en Mongonissi. Of een meezeilvakantie met verlenging op Paxos.

Vissen: vissers kunnen hier hun hart ophalen; de wateren rondom Paxos zitten vol met de meest uiteenlopende vissoorten. Alle vissersbenodigheden zijn voor redelijke prijzen te koop in o.a. Lakka.

Tennis: tennisbanen zijn te huur bij bij verschillende hotels.

Fietsen/MTB: het heuvelachtige Paxos met wirwar aan weggetjes en paadjes kan uitstekend per fiets worden ontdekt. Het is te klein voor een "echte fietsvakantie" maar gezien de afstanden op Paxos is fiets een goed alternatief voor autohuur. Een mooie dagroute (31 km) staat in het boekje van Bertus Legebeke Fietsen op z'n Grieks 5 (Ionische eilanden). Het boekje kan worden besteld via de pagina boeken-en-kaarten. Fietsen zijn o.a. te huur in Gaios.

Activiteiten: er zijn mogelijkheden kennis te maken met de Griekse keuken, een informatiecursus/middag over olijven & wijn te volgen, Griekse dansen te leren en deel te nemen aan historische wandelingen. Deze laatste activiteiten zijn Engelstalig.