• loggos
  • longos
  • loggos
  • loggos

Loggos

Het dorpje Loggos is ongeveer de helft kleiner dan Lakka en ligt tussen Gaios en Lakka aan de oostkust van Paxos. De afstand naar Lakka is 4 km en naar Gaios is het ongeveer 8 km. Er is vanuit Loggos een regelmatige busverbinding naar deze beide dorpjes en ze zijn ook per sea-taxi bereikbaar. Er is een bushalte, aan de rand van het dorp. Daar is ook de taxistandplaats en beperkte parkeerruimte.

De oude fabriek aan de ingang van het dorp is al jaren een punt van discussie wat betreft restauratie. Opvallend aan het geruïneerde pand zijn de hoge schoorsteen en het beeld van Aphrodite boven de poort.

Loggos is een sfeervol, klein en kleurrijk vissersdorpje dat rond een prachtige baai ligt, waar de vissersbootjes dobberen en op de achtergrond de altijd groene heuvels met olijfbomen. Het dorpje staat bekend om de goede restaurants en (vis)taverna's met gezellige terrasjes aan de kade waar het steeds weer spannend is om te zien of de plaatselijke bus het net wél of net niet haalt......

Er heerst een heel relaxte sfeer. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de plaatselijke supermarkt en de bakkerij heeft klandizie uit alle hoeken van het eiland. Ook zijn er een juwelier, enkele souvenirwinkeltjes en een internetcafé. In de Zoodochos Pigi (Bron des Levens) kerk zijn enkele mooie fresco's uit 1739 te bewonderen. De andere kerk van Loggos is opgedragen aan de H. Nikoloas, de beschermheilige van de zeelieden. Van oudsher is een groot deel van Loggos' inwoners werkzaam op een van de grotere of kleinere (vissers)boten.

De strandliefhebbers kunnen iets ten zuiden van Loggos naar onder andere Levrechia en Marmari Beach en de stranden Phykia, Glyfada Beach en Monodendri Beach liggen ten noorden van het dorpje. In Loggos zijn verschillende adressen waar u bootjes kunt huren, fietsen en scooters en er is een taxibedrijf. Loggos heeft geen hotel maar er zijn een paar studio's, appartementen en verschillende mooie villa's te huur.

Paxos Villa Loggos Villa Loggos