• lakka
  • lakka
  • lakka
  • lakka

Lakka

Het kleine dorpje met slechts 400 inwoners ligt verscholen in een mooie hoefijzervormige baai op het uiterste noordpuntje van het eiland. Het grootste deel van het jaar is Lakka  een traditioneel Grieks vissersdorpje maar in de zomermaanden verlenen de inwoners graag gastvrijheid aan de bezoekende toeristen. 

Aan het pittoreske haventje liggen een aantal gezellige terrasjes en taverna':s;  jachten en vissersbootjes komen en gaan en het is dé plek bij uitstek om kennis te maken met de bewoners van Lakka. 

Voor de dagelijkse boodschappen (er is een pinautomaat) kan men terecht in de smalle straatjes achter de kade waar verschillende goed gesorteerde supermarktjes,  een groentewinkel en de bakkerij liggen.  Daar zijn ook de bushalte,  taxistandplaats en een parkeerterrein;  Lakka is grotendeels autovrij met uitzondering voor de bus en taxi's.

De Ag. Andreaskerk uit 1686 is waarschijnlijk de oudste van Paxos. 

Even buiten Lakka bij Grammateika, ligt de opmerkelijke Ypapandi kerk met 2 koepels en een campanile. Ongeveer 40 m boven de baai van Lakka ligt aan de westkant bij Plani Beach de typische vuurtoren van Lakka, evenals de ru&uiml;ne van de oude vuurtoren. Hiervandaan heeft men schitterend zicht over het eiland,  Corfu en het vasteland. 

In de directe omgeving van het dorpje liggen een aantal stranden; Plani, Komeno, Kanoni, Marmaro, Harami, Beach.  Aan de kade bij de watersportclub zijn surfplanken en waterfietsen te huur evenals kleine bootjes waarmee u uw eigen strandje kunt opzoeken. Door de beschutte ligging is de baai van Lakka uitermate geschikt om te surfen. Ook beschikt Lakka over een duikschool. 

De omgeving van Lakka leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen.